Journalistik eller personhetz

Af Lisbeth Knudsen 23

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, har rejst en væsentlig debat om karakteren af mediernes dækning af politikerne, og hun problematiserer i en kronik i dagbladet Politiken forleden, at netop denne dækning kan skabe en folkestemning af politikerlede og forhindre, at gode folk overhovedet vælger at gå ind i politik med den erhvervsrisiko, det rummer, for negativ, offentlig eksponering. Hun sætter desuden til debat, om medierne i for høj grad reproducerer hinandens historier på nettet og dermed spreder potentielle skandaler uden selvstændig research eller etiske stopklodser.

Ellen Thrane Nørbys indlæg rummede – udover det principielle – et personligt angreb på en navngiven journalist på BT, som af politikere fra forskellige partier er blevet kaldt alt fra uvederhæftig, løgnagtig bedrager, skraldespandstømmer og »noget af det tætteste man kan komme på et beviseligt dumt svin«. Det udløste så en debat om, hvem der er de mest skallesmækkende mimoser – politikerne eller journalisterne – når det gælder personangreb og personkritik. Så er scenen sat til en god diskussion.

Spørgsmål nummer 1: Tegner medierne et generelt billede af politikerne som »uærlige, griske idioter« for nu at bruge Ellen Thrane Nørbys eget udtryk? Nej. Det gør medierne ikke. Jeg nærer dyb respekt for de politikere, der ud fra en idealistisk holdning påtager sig ansvaret for at stille op og træffe afgørelser på vegne af os andre inden for rammerne af det demokrati, som vi alle sætter højt. De fleste politikere er, som Nørby skriver, både hårdtarbejdende og ærlige. Den holdning ændrer ikke ved, at vi selvfølgelig som uafhængig, kritisk presse skal forfølge, om politikerne opfører sig respektabelt og passer deres job. Om politikerne har etikken i orden. Politisk tillid handler i dag mere om personlig troværdighed end om partiprogrammet.

Spørgsmål nummer 2: Kan en politiker tillade sig at hænge en journalist ud offentligt, hvis den pågældende politiker selv er blevet angrebet? Ja. Journalisterne kan i dag ikke gemme sig bag den medieinstitution, som de er en del af. De bliver præcis lige som politikerne nu personligt eksponeret gennem de sociale medier og debatter på Internettet og udstiller jo også dele af deres privatliv der, som politikerne og andre kan læse med på. I dag flyver debatten rundt i et rasende tempo på nettet og på mobilen. Det gør også brugen af et ordvalg, der under normale omstændigheder ville beskæftige et par advokater og en dommer med en injuriesag. Jeg synes ikke, at politikere og journalister skal bidrage til ligefrem at understøtte den skidtspand af giftigheder, som net-debatter alt for ofte ender i at være. Desværre.

Spørgsmål nummer 3: Skal pressen være en blodtørstig jagthund, som Ellen Trane Nørby skriver, eller en demokratisk vagthund? Vi har forskellige journalistiske koncepter i pressen, så stop nu den generalisering. Vi vil ikke slås i hartkorn med andre, men vil lige som den enkelte politiker måles på vores egen fortjeneste eller det modsatte. Denne avis har som målsætning at være demokratisk vagthund, men selvfølgelig vil vi også anse det for at være vores opgave inden for den definition at beskæftige os med politikernes personlige, moralske og etiske habitus og ikke alene deres politik.

23 kommentarer RSS

 1. Af Uffe Lindum

  -

  Der er ingen journalister, der går hårdt til vore politikere. Dels tør de ikke, dels har de sjældent det åndelige overskud som forudsætning. Jeg mindes endnu, da jeg i 1984 som mellemung journalist sad i Bertel Haarders ministerbil og på et retorisk spørgsmål fra ham røg næsten op bilens loft og brugte ret stærke udtryk – mens Haarder ikke kunne skjule et smil.
  Men jeg mindes også den dag to år senere, da jeg som ekstern censor på et dugfrisk hold journaliststuderendes energiavis spurgte, hvorfor de ikke havde spurgt energiminister Svend Erik Hovmand, selv journalist, om de nødvendige forbehold ved sammenligningen mellem prisen på vind-el og kul-el – og jeg da pludselig – tableau – fik spørgsmålet fra en af de unge, om man SKULLE vide alt det. Jeg har det håb, at de siden fandt ud af, at forudgående grundresearch kan være ganske nyttig ……………. Politikerne behøver man i det mindste ikke uden videre have tiltro til.

 2. Af Axel Eriksen

  -

  @ Lisa Ahlquist!

  “Bedre at blive spyttet på”. Du må have en vis erfaring! Er det ikke dig, der er tidligere verdensmester i disciplinen: LANGSPYT

 3. Af Søren Cramer Nielsen

  -

  LK skriver: “Denne avis har som målsætning at være demokratisk vagthund, men selvfølgelig vil vi også anse det for at være vores opgave inden for den definition at beskæftige os med politikernes personlige, moralske og etiske habitus og ikke alene deres politik”

  Hvilket for mig til at formode, at Berlingske i bund og grund ikke lader sig begrænse af personlige forhold (eller i det mindste er meget vage om hvorledes en sådan grænse skulle gå), da dette åbenbart anses som værende en del af “vagthundens” opgave.

  Kan vi få en mere konkret udmelding? Hvad er for nogle konkrette sager som Berlingske holder ude for radaren af nyhedsdækning?

 4. Af Lisa Ahlqvist

  -

  BEDRE BLIVE SPYTTET PÅ AF POLITIKERE END ROST
  Hvis jeg var journo ville jeg nok føle mig meget bedre tilpas af at blive spyttet godt og grundigt på og kaldt alskens skældsord, end at blive rost af en så total kynisk og hjerteløs Venstresjakal som Ellen Thrane Nørby.

 5. Af Thomas Borgsmidt

  -

  ad sp. 3

  På “min side” er der et begreb, der kalder sig “kommentatorkarma” – hvad det så end er….

  Er karmaen for lav, så er man ikke blevet læst – i hvert fald ikke forstået – hvorfor tonen må skærpes og spytslikkeriet reduceres.

  Omvendt er den for høj, så har man sagt noget forkert, fordi så er man blevet enig med for mange idioter.

  Banninger kan man ikke bruge til noget – for så har man bare påpeget noget, der ikke skulle frem – og i hvert fald slet, slet ikke tales om. Man skal smides væk af nogen MINDST én gang i kvartalet. Håber at kunne højne produktiviteten.

 6. Af Ulla Nielsen

  -

  ETN har en række gode pointer. Samtidig lader hun til at have fået drejet debatten effektivt væk fra den aktuelle anledning: at en medarbejder/praktikant eller whatever åbenbart har brugt energi på at skamrose hende på Wikipedia, solgt som saglig information. Det benægter ETN jo ikke, og det er ikke nogen undskyldning at andre politikere gør det samme.
  Vi andre kan bare mene, at det er godt, den sag kommer frem i lyset, også selv om det sker via en journalist, som måske ikke hører til Guds bedste børn.

 7. Af Frank Lakman

  -

  Hykleri i metermål.
  Lad mig fastslå at jeg er enig spørge Ellen. I denne påstand for første gang.
  Ingen vil påstå Berlingske Tidende på nogen måde er alsidig.
  Inge kan med rette påstå at Berlingske er saglig i politiske anliggender.
  Det er meget påfaldende når Ellen Trane klynker så er Venstre avisen fluks på banen trods svineriet kommer fra en i Berlingske koncernen uanstændig “ avis“

 8. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  Det er længe siden vi havde parti støttede aviser i DK.

  “Bladdøden” medførte en klar højredrejning af aviser, som overlevede.

  Fru. Knudsen, ved bedre end de fleste, at en avis med underskud lukker.

  Mange har glemt, at den sidste chefredaktør af dagbladet Aktuelt, var Fru. Knudsen.
  Hendes belønning for at ruinere arbejderbevægelsens sidste landsdækkende talerør, er helt klar for alle som har fulgt hendes job udvikling.

  Alle ved idag, uden overskud, ingen avis.

  Så alt det pladder, om samfundets vagthund, er “gammelt nyt”, idag er det profit, og kun profit, som bestemmer overskrifter.

  For et år siden var Libyen daglig forsidestof, idag nada news, selv Syrien er ved at tone væk fra forsiden.

  Utroligt at Fru. Knudsen stadig kan fastholde et livsbillede af sig selv som en objektiv journalist.

  Alt hvad hun tænker på, er profit maximering for aktieejere.

  Så hykleri og person forfølgelse, er kommet for at blive, det giver omsætning, og overskud.

 9. Af kaj christensen

  -

  Lisbeth Knudsen har begået en forstandig leder, som giver stof til eftertanke. Og Venstres politiske ordfører anfører også ting, som er værd at diskutere.

  Men hun og andre i Lars Løkke Rasmussens parti må have fortrudt mange af de grovheder, som de ivrigt serverede under den modbydelige hetz mod og forsøget på karakter-mord på Helle Thorning.

  Ellers præsterer hun rekord i hykleri.

 10. Af Jan Petersen

  -

  Der er EB og BT, som lever af at sælge kulørte overskrifter, og så er der resten af de trykte medier, som faktisk opfører sig rimelig pænt og seriøst.

 11. Af Ole Chemnitz Larsen

  -

  En rigtig vagthunds primære opgaver:

  Demokratiets eller borgernes vagthund

  Er selvfølge mediernes primære opgave, hvilket indikerer at efterlevelse af valgløfter og lovmæssig embedsførelse er vigtige opgaver for en rigtig vagthund.

 12. Af Stefan Jaeger

  -

  Et mesterligt iscenesat spin af Ellen Trane Nørby ETN, hun får debatten drejet hen imod at sagen nu pludseligt drejer sig om personhetz, er det forkert at en journalist uanset hvilken tilhørsforhold bt, pol. etc. vedkommende har, gør det som en journalist skal gøre, som netop er at se politikerne i kortene og dermed også deres spin, sagen drejer sig om at hun eller en af hendes betroede medarbejder retter en artikel i Wikipedia for at stille ETN i en mere positiv synsvinkel – læs igen “SPIN”.

 13. Af Lis Bølling

  -

  Kors hvor har Ellen T.N. på vegne af venstre, travlt med at lægge afstand til deres legekammerat i mange år BT !

 14. Af Allan Ottosen

  -

  Journalist Mads Kastrup skrev engang i et debatindlæg: “…nok på tide, vi medier begynder at diskutere, om vi overhovedet er i sync. med læserne. Angår vi overhovedet nogen i det omfang, man bør kræve af os?”.

  Mit svar må være et nej. En stor del af mediernes dækning af området politik kan bedst karakteriseres som en krønike om Tordenskjolds soldater i selvsving, hvor højdepunkerne er tabloide nedsmeltninger uden reel, opbyggende værdi for den almindelige læser.

 15. Af Jørgen Christensen

  -

  Ellen Thrane Nørbys skriver: Tegner medierne et generelt billede af politikerne som »uærlige, griske idioter«
  Dette behøver man ikke medierne til, det klarer politikerne selv – ganske udmærket. Det er vel også det eneste sted, hvor man kan sige, de udfører et godt stykke arbejde.
  ’En god politiker er lige så utænkelig som en ærlig indbrudstyv’.
  Charlie Chaplin sagde det meget rigtigt:
  ’Jeg er og bliver kun én ting, og det er en klovn. Det placerer mig på et langt højere plan end nogen politiker’.

 16. Af Thomas Lund Nielsen

  -

  Har denne Ellen Thrane Nørby nogensinde haft et reelt arbejde? Har hun ikke levet af skattepenge det meste af sit liv? Cand. mag. i kunsthistorie, jamen, det skal nok sikre Danmarks fremtid…

 17. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Dybdeborende og sandhedssøgende journalistik kan være kostbar, men ofte kan den etableres næsten gratis. For fem millioner danskere ved selvfølgelig mere om hvordan samfundet og systemerne egentlig fungerer, end nogle ret få journalister. Så hvis man lod kritiske borgere komme mere til orde om hvordan kommunerne, regionerne, reformerne, skolevæsnet, hospitalerne, retssystemet, den sociale velfærd, skilsmisse-bureaukratiet osv…… virker i praksis, så kunne man få mange skandaler frem i lyset, hvor de nu får lov til at forblive i det skjulte i månedsvis eller årevis.

  Men desværre er mange medier meget uvillige til at give plads til at borgerne kan komme til orde, ja, man kan endda være nølende og negative mht. at bruge gode tips, som når folk f.eks. henvender sig om store sociale overgreb i en kommune, eller om barbarisk eller forbryderisk behandling af patienter på et lokalt hospital.

  Og den mangedoblede og stigende kriminalitet omtales altid som faldende.

  Berlingske kunne indlægge sig uvisnelig hæder ved at tage hårdt fat på f.eks. den mere og mere umenneskelige behandling af mennesker der foregår på sygehusene, i børneværnssystemet (tvangsfjernelser mv.) og på velfærdsområdet.

  Det som syge og svage danskere efterhånden kan blive udsat for fra diverse “systemers” side, er aldeles rædselsfuldt.

  Det overgik jo de flestes fantasi, at en efterskole kunne finde på at sende unge skoleelever til havs i februar måned, i en lille smal og ustabil båd, uden ordentligt redningsudstyr osv. Der var is langs kysten og kraftig blæst. Det var dumt, hovedløst og uansvarligt hele vejen igennem.

  Men det er nogenlunde ligesådan det fungerer på visse hospitaler i sønder- og midtjylland, efter hvad snesevis af mennesker har fortalt. Og på Herlev hospital ser det heller ikke for godt ud.

 18. Af søren sørensen

  -

  Det er jo på den borgerlige side af journalistister og politikere at den er gal med etikken og moralen! Derfor rydder men op iblandt dem. De største politiske korruptions skandaler i nyere tid- næsten altid en Venstremand og når ikke en af de andre. Liberal alliance har jo været så nye og pletfrie, men i forhold til deres lille størrelse er nok de værste. Kunne men ikke lave en forebyggende indsats i partiet og sende skat,politi og PET ud for at undersøge dem.Lydige Ballerup og Gladsaxe borgere kan nu forvente ufrivillige visitationer af politiet det næste måned! Kunne men ikke også lave en forebyggende Moral, etik og skat undersøgelse af liberal alliances medlemmer? Meget blod og tåre kunne undgås i fremtiden, og nogen ekstra penge i statskassen allerede idag!

  Det er selvfølgelig ikke i Berlingske men finder meget kritik af politikernes etiske og penge forfald. Det er jo svært at være interesseret i dette når men støtter op om selv samme forfald!
  Men historier om fattig carina og dovne robert, altså dem der ikke tilhøre deres vælgerskare,snyder i skat, har gode uddannelser,hus,bil og vovse…Men bor i privat ejet beboelser hvor borgerlige grådige æder halvdelen eller mere af deres månedlige offentlige indtægt..ja …. sant och sånt !.

  Det er ikke mediernes kritik af politikere den er gal med, det er politikernes kritik af mediernes af håndteringen af deres personlige dagsorden de ønsker at ændre. Det er næsten altid de borgerlige som Venstre pigen med det lødige hår, som ønsker mindre kritik af medierne. DF står også helt deroppe som nr. 2 nok efter Venstre for det moralske forfald der.Disse borgerlige anti-demokratiske politikere må aldrig få det sidste ord i Danmark.

 19. Af Torben Knudsen

  -

  Den unge journalist forlader journalisthøjskolen med høje idealer og faglig dygtighed, men naturligvis uden meget erfaring udover egen avislæsning etc.
  Ejerne eller aktionærerne er helt uden journalistisk baggrund.
  Er den unge journalist så heldig at få et job på en avis, starter han første dag med at blive vist rundt og få læst og påskrevet.
  Han starter i økonomiafdelingen og ser en chef, der sidder i vrider hænderne, indtægter og udgifter mødes ikke på den rigtige side.Han synes nok også , der ser lidt skrabet ud.
  Han passerer de forskellige redaktioner, hvor temmelig mange sidder ved skærmen og laver historier, copy paste og ikke mange stole er ledige, d.v.s. ikke meget opsøgende journalistik-Iphone ok, så man kan godt sidde og lave sine artikler.
  Han går ind i HR afdelingen, der samtidig er avisen research afeling for undersøgelse af hvad læserne ønsker at læse om, hvad der sælger.
  I en kombination af hvad, der sæler og hvad der r illigt at producere forsår han at en personfikserede journalistik er et billigprodukt, der næsten bærer avisens redaktionelle linie.
  At researche og sætte sig ind i politikken er langt mere kompliceret end at følge politikeren.
  Han ser sig lidt omkring og forsikrer sig om at det ikke er Se & Hør han er ansat i.
  Han går i kantinen og ser, at der er ganske tomt, der er fløjtet produktion og de tomme stole kan hurtigt besættes med en anden.
  Nå han skal på arbejde og får af redaktionssekretæren udstukket et par opgaver, han nok synes er noget personfikseret-check den lokale bodega i Skævinge og hør hvor Han sidst har været der. Du behøver kun at ringe så sparer vi kørselspenge.
  Således fortsætter tilklipningen af dette nyuddannede og idealistiske menneske og snart leverer han det der kan sælges med mindst mulige omkosninger.
  Tilsidst for han foretræde for den administrerende direktør, der giver ham en generel indførelse i markedssituationen:De unge læser ikke aviser,de lidt ældre med stadig unge for selv unger og har ikke tid til at læse aviser, de lidt ældre sidder suget til skærmen,Price, Ryge,Matador 8. omgang og tiden er ikke til aviser.
  Så generelt er der ikke noget marked og det bliver mindre og mindre siger direktøren-har du nogen columbusæg, spørger hun desperat.
  Med det budget vi har og det vi ved sælger må vi give dem det og så glem alt hvad du har lært på skolen udover en rimelig retskrivning. Ligge og lægge ser vi gennem fingre med, der er få der opdager det efterhånden.
  Således præpareret er det unge håb klar til at producere dårlige pølser i metermål, det er jo det der eventuelt købes.
  Man må beundre, at det stadig lykkes at producere aviser, der for nogens vedkommende ligger over pølsestandard.
  Gode råd?: puha
  1) I skolereformen, der står for døren en kikser med heldagsskole! indføres/indskrives brug af aviser fra 1. klasse og gerne også på engelsk.
  Den indføres sammen med boglæsning som obligatoriske fag.
  2) De læsbareaviser flytter alle overgreb om på side 3 og derefter og lægger en journalisisk linie efter livets muligheder og ikke efter spyfluens iøvrigt nyttige adfærd.
  Jeg er selv igen begyndt at købe visse aviser i løssalg, men ikk ede dage hvor vi skal have detaljerede beskrivelser af overgrebssager, hvor triste de end måtte være.
  Jeg ser ikke hovedproblemet som aviserne ser ud idag, men at de af budgetmæssige årsager er tvunget til minimalistsik journalistik og ‘det der sælger’.
  Da tilværelsen specilet i de elektroniske mediers objektiv er gået fra 80% oplysning til ditto underholdning, er der et mega marked ved at appelerer til det videnbegærlige menneske.
  Udfordringen er stor 80% af forældrene efterlader deres rollinger foran Disney World og senere foran spille maskinerne, der er ikke og vil ikk eblive tid til aviser-
  Mangel på boglæsning og avis ditto, fører til generationer, der ikke klarer et sprogniveau og taler som sms beskeder.
  At starte med de 6 årige er et sejt træk og aviserne kan ikke gøre det alene.
  Forældre og skole har ansvaret-det er prægningen der er afgørende indtil en avis bliver et naturlig adgang til viden og information.
  Sluk for spille maskinerne og smid et par aviser in og bd dem om at finde ud af hvad, der går i biffen til at begynde med uden Iphone og en omtale af filmen.Det haster, der begås overgreb hver dag på de unges udvikling.
  2-3 millioner ser Borgen og taler begejstret om den realistiske forestilling og dens persongalleri. De populære personer sættes sammen til endnu populærere konstellationer.
  Kanal Folketinget ses af max ? hvor det virkelige drama udspiller sig.
  Har lige hørt/set miljøministeren holde et super indlæg om den nye vandafledningslov-Gab! siger de på Borgen, men hold da op, hvor den var en nydelse at få ind.
  At hun så har problemer med at besøge Dronningen må vi lade ligge til Se & Hør.
  Så chefredaktør, du ser helt garanteret vejen frem, men har ikke penge nok til benzinen.
  Du må skubbe et stykke tid og jeg skal nok købe avisen i løssalg, hvis der ikke er klamme Se & Hør historier på forsiden.

 20. Af Børge R. Jensen

  -

  Jeg er enig med Henrik Pedersen. Mit indtryk er blot, at en væsentlig grund til, pressen ikke har råd til selvstændig journalistik, er den store koncentration af ressourcer på Christiansborg, hvor journalister og fotografer nærmest går i vejen for hinanden. Desuden er mit indtryk, at personsager har forrang for politiske emner selv på Christiansborg.

  Modsat bruger pressen alt for få ressourcer på EU. Tre symptomer er, at parlamentarikere jævnligt laver journalistik om EU, direktiver fra EU betragtes som irriterende forstyrrelser af livet på Christiansborg, og danske politikere får ringe el. intet modspil, når de henviser til EU.

  Berlingske bruger heller ikke sine lokale dagblade så meget, som de måske kunne, til at finde regionale vinkler på Folketingets politiske debatter og beslutninger. Fx. kunne journalister på Jyske Vestkysten el. Viborg Stifts Folkeblad muligvis fortælle om regionale effekter af en foreslået afgift på kørsel med lastbiler el. ændringer af struktur for sundhedsvæsen, politi, retsvæsen etc.

  Endelig er det jo ikke kun politikere, der ‘hænges ud’. Det gør mere el. mindre tilfældige mennesker også, når de præsenteres som eksempler som støtte for historier. Sjovt nok bruges personer som “fattig-Carina” og “dovne-Robert” typisk som støtte for en politisk dagsorden, som pressen så ikke forholder sig kritisk til. Generelt anfægter pressen ikke påstande om tab af arbejdspladser endsige placering af ansvar hos regeringen, som pressen jo har tæt kontakt med.

 21. Af Arvid Holm

  -

  Både politikere og journalister må konstatere, at befolkningen opfatter deres troværdighed som lav.
  Det dårlige rygte kan understøttes med forklarende eksempler.

  Debat om udlændingepolitikken er i årevis blevet undertrykt ved blank benægtelse af enhver risiko ved kultursammenblanding og påfølgende mobning af ulydige, der ikke accepterer benægtelserne.
  Da enhver fremtidig begivenhed, der er fysisk mulig, må have en sandsynlighed større end nul, er benægtelserne i strid med sandheden.
  Debat søges altså hindret med løgn og undertrykkelse.
  Langt de fleste medier og politikere medvirker ihærdigt.

  EU-projektet søges ligeledes gennemtrumfet ved diktatorisk formynderi.
  Skal Danmark virkelig transformeres fra selvstændigt land til en underordnet delstat i en europæisk superstat – eller endda deles op på tyske og svenske delstater?
  Politikerne undgår at udtale sig om målsætningen.
  Og journalisterne spørger ikke.

  Selvfølgelig har begge erhverv lav agtelse.
  I tiden lige efter anden verdenskrig ville sådanne personager blive indfanget og klippet skaldede.

 22. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Ellen Trane og de øvrige politikere har intet at klage over, for pressen behandler dem yderst skånsomt, og det meste af tiden får de lov til at slippe afsted med alle mulige skurkestreger og tåbeligheder, uden at pressen kræver dem til regnskab eller udstiller deres uduelighed og mangel på loyalitet og moral.

  Selv Marianne Jelved og Margrethe Vestager portrætteres igen og igen, på hele sider eller i dobbelt opslag, på så venlige, nænsomme, overbærende, sødladne og sleske måder, at man skulle tro at det var deres egne spindoktorer eller reklamebureauer der selv havde skrevet artiklerne.

  Mængden af radikale tilbedende, logrende og leflende journalister der beundrer de to damer, er tilsyneladende så stor, at der aldrig bliver plads til kritiske spørgsmål vedr. deres politik, som har været til så stor skade for landet og befolkningen, at vi er ovre i det uhyggelige, tragiske og katastrofale.

  Nej, politikerne bør være lykkelige for de medier som hele tiden behandler dem med fløjlshansker, i stedet for at sætte lys på deres gerninger.

 23. Af Henrik Pedersen

  -

  Spørgsmål nr. 4

  Citat: “Hun sætter desuden til debat, om medierne i for høj grad reproducerer hinandens historier på nettet og dermed spreder potentielle skandaler uden selvstændig research eller etiske stopklodser.”

  Svar: Ja, det oplever vi flere gange. Avis A bringer en historie, som refereres (ofte uden kilde) af avis B, C og D. Dagen efter “beviser” avis A sandheden i historien med en henvisning til enten avis B,C eller D. Det kaldes selvsving.

  Vi ser ofte, at avis A, B, C og D bringer helt enslydende historier med reference til samme pressebureau. Det skyldes avisernes pressede økonomiske situation. De har ganske enkelt ikke råd til at drive selvstændig journalistik med “kød på”, som man tidligere gjorde.

  Nuvel. Berlingske oplevede i sin tid en opslidende teknisk revolution (typograf-konflikten). Problemstillingen er nu kommet til journalisterne.

  Alligevel: verden er herlig dynamisk. Tak for det deroppe.

Kommentarer er lukket.