Tæt på en vaskeægte social snyder

Af Lisbeth Knudsen 84

Dramaet og spændingen er intakt hver mandag for tiden, når DR’s serie »Aktion socialt bedrageri« ruller over skærmen i ti afsnit. Scenen er sat til en »fluen på væggen« jagt på nasserne på det danske velfærdssystem, som får ydelser, de ikke er berettiget til, og som vi andre – underforstået lovlydige borgere – er med til at betale til via vores skat. Heltene er de kommunale medarbejdere og medarbejdere fra skat, arbejdstilsyn m.v., som drager i felten eller holder møder med de formastelige. Skurkene er hjemløse, enlige mødre, sygedagpengemodtagere, illegale medarbejdere, unge studerende og i det hele taget folk nederst i velfærdssamfundets indtægtsklasser. Midlerne er bl.a. overvågning af parkeringspladser og indkøbscentre, kontrol på Facebook, samkøring af registre og besøg på virksomheder.

Vi kommer rigtigt tæt på de sociale snydere, og man krummer tæer. Både over at være vidne til de mest private udleveringer af forhold, og over at vi har en indretning af velfærdssamfundet, der forudsætter en grænseoverskridende invadering af privatlivet, hvis vi alle sammen skal opfatte det sociale sikkerhedsnet som retfærdigt og fair.

Er det et vigtigt emne? Ja. Det snydes og svindles for mellem fem og tolv milliarder kroner om året med de sociale ydelser. Kan det betale sig for kommunerne at have kontrolteams på opgaven med at tjekke borgerne og er det nødvendigt? Ja. Det kan have stor økonomisk betydning for kommunerne, men det har også en præventiv effekt og en politisk betydning, at borgerne som helhed føler, at når riget fattes penge, så går det også retfærdigt til, når nogle af samfundets svageste får hjælp fra fælleskassen.

Kan vi lide at se overvågningssamfundet, som DR serien udstiller? Nej. Man sidder med en grænseoverskridende fornemmelse, når de kommunale medarbejdere borer i personlige kæresteforhold eller i syge-historier. De kommunale medarbejdere ville gerne have endnu flere muligheder for at kontrollere snyderne. Det forstår man godt, når man ser, hvad der er deres dagligdag. Men dyneløfteri i private hjem hører ikke vores samfund til, selv om vi kommer meget tæt på, når kommunen ligger på lur og ser, hvilke biler, der holder på parkeringspladsen tidligt om morgenen og hvor mange gange, de holder der.

Har DR valgt den rigtige form til at gøre opmærksom på et vigtigt problem? Nej desværre selv om de ti programmer i serien ikke står alene men suppleres med dækning i andre programmer på DR. Fordi de sociale ydelser ikke gives efter generelle regler men i høj grad på basis af individuelle skøn, og i disse skøn er der mange gråzoner, som vi ikke gøres opmærksom på undervejs. Fordi DR valgte den såkaldt observerende metode til programmerne, hvor man ser parterne i en konflikt i en dramaturgisk ramme, men vi får ikke mellemregningerne med.

Hvem har rådgivet de sociale klienter om deres medvirken? Vi ved ikke, hvilke aftaler, der er indgået? Vi får ikke at vide, når de kommunale medarbejdere er ude i gråzoner og hvad der egentlig er reglerne. Vi har ikke brug for at komme så tæt på folks privatliv i et offentligt reality-show som dette for at forstå, hvad der er på spil. Men vi kan hver mandag blive bekræftet i, at nogen snyder på vægten med velfærdssamfundets ydelser, og nogen forsøger at afsløre snyderne.

84 kommentarer RSS

 1. Af Odd Steinar Olavssøn

  -

  Jeg er godt og grundigt træt af at det efterhånden er blevet helt legitimt at gå efter kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere etc. Det lader til at være blevet det nye ‘mantra’ inde på Christiansborg at gå efter os arbejdsløse.

  Det er da muligt at der 5-10% arbejdsløse i DK der ikke ‘gider’ at arbejde, d.v.s. ca. 20-30.000 mennesker, men hvad med de andre ca. 200.000 arbejdsløse der hellere end gerne vil arbejde, men bare ikke kan få et arbejde?

  Selv om politikerne (fra både rød og blå blok) gentagne gange prøver at få det til at lyde som om at ALLE arbejdsløse er nogle dovne, utaknemmelige døgenigte, der bare ikke gider at arbejde, så er det HELT STORE PROBLEM at der MANGLER ml. 200.000 og 300.000 arbejdspladser!

  Og så tillader i jer at gå efter over 90% af arbejdsløse der hellere end gerne vil have noget at lave. Både for ikke at gå til derhjemme i kedsomhed, også for ikke at skulle fordømmes af dem der er så heldige stadig at have et arbejde, og ikke mindst fordi både vores selvværd og økonomi ligger i ruiner.

  Hverken selvværd eller økonomi bliver bedre af den nu helt legitime hetz af os arbejdsløse der gerne vil arbejde!

  Odd.

 2. Af Kim Olsen

  -

  søren sørensen

  “…I et demokratisk samfund bestemmer flertallet og får det samfund de ønsker og har vision for…Problemet her i DK er jo at den største del af Danskerne ingen visioner har, udover manipulationen modtaget fra de borgerlige og et par falske floskler der ikke gavner dem i længden der får dem til at tro at de er borgerlige”

  Jamen sørensen dog. Kommer revolutionen så ikke om tre år? Hvad med det vidunderlige socialistiske røde morgengry?

  Var dine spådomme så bare feberfantasier?

  Sørensen, hvad er det egentlig du fejler?

 3. Af Carsten nielsen

  -

  DRs valg af episoder er til syndernes fordel. Det er helt til grin at se paa! Komunale medarbejdere maa sgu ryste paa hovedet naar, deres arb. skildres/klandres!

 4. Af søren sørensen

  -

  KO@
  MHT Dalai Lama´en; Hvis du mener at en facebook ven er en rigtig ven, som nu dig et utal gange forklaret, har du helt ret! Syntes dog at denne bedømmelse skulle gå over psykiatrien først!

  Statslige sponseret medier-som er alle de Danske nu inklusive tanten-burde da de modtager skattekroner- repræsentere folket i proportional bedømmelse…Altså idag er 90% af medierne borgerlige, da ejerne og deres repræsentanter ønsker af infiltrere lønmodtagerne og fratage dem retter Mv., B,BT, JP, POL,WA,KD kun Information og en sjælden gang EB står til ansvar….Skatteydernes bidrag skal deles der hvor befolkningen deles, så 80% er lønmodtager, 80% der repræsentere lønmodtagere 10% ejere og misbrugere,…Retfærdigt ikke? Nye aviser bliver der brug for ihvertfald..

  …I et demokratisk samfund bestemmer flertallet og får det samfund de ønsker og har vision for…Problemet her i DK er jo at den største del af Danskerne ingen visioner har, udover manipulationen modtaget fra de borgerlige og et par falske floskler der ikke gavner dem i længden der får dem til at tro at de er borgerlige…Kun top 20% er gavnet af den borgerlige sag..Derudover er det så usselt at stemme for hvad der gavner en selv, jeg selv kunne aldrig drømme om det. Og jeg har flere penge end dig uden tvivl…Du kender jo ikke forskellen på trehjulet og en firhjulet….

 5. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  Ok, nu ved de felste at sovialt/skatte bedrageri ikke er begrænset til en social gruppe, nærmere en folkesport.

  Hvorfor er det skred i moral sket ?.
  Hvorfor er det helt i orden at svindle lidt, gamle vaner fra Glistrup og co. ?.
  Vi er vores egen lykkes smed, fra VK regering i 1980ér ?.
  1 årige bonusmål for virksomheders direktører ?.
  Find selv svaret, men skredet er sket.

  Løsningsmodel, regler alle kan fatte. Er foreslået, jeg er enig.
  Hårdere straffe til lovovertræder, nej, for få afsoningspladser i forvejen.
  Hvilket er den direkte årsag til at mange skatteål slipper med amnesti, der er ikke fængselspladser nok.

  Det samme ved bandemedlemmer, de skriger af grin, for næsten alle bliver benådet eller løsladt før tid pga. overbelægning.

  VKO tænkte ikke på at flere årmålsdomme kræver flere afsoningspladser. ( idioter ).

  Nu er det sådan at anklagemydigheder hellere giver amnesti til grov skattesvindel end indrømme, at vi har ikke lige plads til 300 afsonere mere.

  Det samme gælder socialbedrageri, loven er en joke, loven afgøres af en socialrådgiver eller kontorassistent.
  Og forklar mig lige hvilken baggrund de har til at træffe juridiske afgørelser i andres liv ?.

 6. Af Kim Olsen

  -

  Ja, handel i udlandet skal være forbudt!

  Værdier hos de rige skal konfiskeres!

  Vi skal kun have statslige medier!

  Bankerne skat overtages af staten!

  sørensen, din klovn! Alt det har været forsøgt i de tidligere kommunistiske lande – det virker ikke!

  Revolutionen kommer om tre år ifølge sørensen :) Som også har talt med UFO-astronauter og er personlig ven med Dalai Lama…..

  Hold nu k… sørensen din klovn!

 7. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af ajk. pedersen, 20. februar 2013 kl. 17:48
  Korrekt. Du kan ikke indføre et gram af madvare til de fleste lande du rejser til i verden uden for EU. Bare indfør samme politik her. Helt og aldeles smertefrit(næsten, de fattigste spare jo mest, men de køber mest alkohol og cigaretter også kan det fandme også være ligemeget!) og retfærdigt pr. lov og pr. bekymring af folkets egen interesse og u-lovliggøre grænsehandlen…Samfundet skal ikke ødelægges ved grænsehandel, køb Dansk og ikke Kinesisk især, men noget andet udenlandsk også…Betal til dig selv er den logiske formel og for dem uden denne, den logiske formel pr. lov!

 8. Af Kim Olsen

  -

  Kim Houmøller,

  Det er skam gjort. Udsendelsen hed Razzia med Told og Skat. Razziaen blev udført da velhavende skulle til Skagen Uge – tror jeg nok det hedder.

  Der blev delt masser af bøder og konfiskationer ud til store fire-hjulstrækkere…

  Så hvis din pointe er, at staten kun går efter de stakkels svage socialbedragere – så er du hermed belært om de faktiske forhold.

 9. Af ajk. pedersen

  -

  Lad mig slå fast, at det naturligvis ikke er i orden at snyde, det gælder i alle forhold, men lad os prøve at kalde det at unddrage staten for nogle penge.
  Det kan give lidt til eftertanke!!!!
  I tusindvis kører over grænsen for at handle billigere, ofte for mange tusind kroner. Derved unddrages staten moms m.v. for store beløb, som staten ellers skulle bruge til statens udgifter.
  Hvem undreger snyder)Så spis brød til.

 10. Af Kim Houmøller

  -

  Hvornår kommer den dag hvor kameraholdene ligger på lur og “knalder” gul pladebiler kørt af virksomhedsindehavere, der ikke mener de skal betale indregistreringsafgift som flertallet. Lystbådehavne samt golfbaner er oplagte mål! Underholdningsværdien må være størst, når det er socialt udsatte der står for skud!

 11. Af søren sørensen

  -

  Ligesom lidt stille når de borgerlige rige vel afmønstre velfærden for -80% men ikke deres egen som vi kan afskaffe fuldstændig uden nogen som helst bekymringer…De rigeste mener at at fordi de har et firma som er betalt for lønmodtagernes sved, skal deres afkom også ha gratis hospitaler,skoler og dem selv folkepension..Organiseret huse og bankforbindelser i årevis i London for nogle af landets rigeste borger der alle flyttet derover i skattely. Mange med folkepension oven i de mange,mange milioner skattesnyder kroner. Når disse mangemillionærer skulle til lægen, tog de altid retur til det offentlige Danske sygehusvæsen. Deres afkom studeret jura mv i Danmark., betalt af -95% folket her med SU mens farmand og mor gav dem lejligheder,lommepenge. Danmark skal ikke uddanne denne store mængde borgerlige ligegyldige, disse rige skal betale hver en femøre for alt!

 12. Af Dorte Sørensen

  -

  Til anbefaling hør Orientering på P1 eller dr.dk/p1 her er der flere indslag af Jesper Tunel, der har talt med nogle jurister og andre fagfolk. Deres konklusion over de 2 første udsendelser var at det var de kommunalekontrolgrupper, der overtrådte reglerne.

 13. Af Jens Hansen

  -

  Skal Danmark overleve skal det såkaldte ’velfærdssamfund’ beskæres meget kraftigt – en nedlæggelse ville nok være bedre.
  Ifølge OECD, så står Danmark til den 3. laveste økonomiske vækst frem mod 2030 ud af 34 OECD-lande. Det kan der ændres på via blandt andet store arbejdsmarkedsreformer, der flytter mange tusinde personer fra overførselsindkomster til beskæftigelse.
  Man kan nu engang ikke bygge et samfund på de svage eller desværre alle de – der hellere vil have snablen i kasse,
  Det viser friske tal fra Danmarks Statistik, som fremlægges i Dansk Arbejdsgiverforenings blad Agenda. Tidligere tal fra Danmarks Statistik har fortalt samme historie.
  35 procent af alle kontanthjælpsmodtagere, der skulle være jobklare, står reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Det kan man vist dårligt kalde ”en mindre gruppe”. Halvdelen af dem siger direkte, at de slet ikke ønsker et job.
  De 35 procent belaster oven i købet jobcentrene voldsomt, fordi der er så meget bøvl med dem. Til skade for andre, der gerne vil have et job.
  Samtidig kan arbejdsgivere berette om, at mange af de arbejdssky lynhurtigt bliver ramt af ”sygdom”, når de bliver sendt ud i et arbejde.
  Det cirkus er den lavtlønnede, der passer sit arbejde, med til at finansiere.
  Men hvis det virkelig skal batte noget, er man nødt til at sænke kontanthjælpen. Der er for ringe tilskyndelse til at tage et arbejde. Og rådighedsreglerne er ikke nok til at opfange de mange, der smyger sig udenom. I Sverige ligger kontanthjælpen på omkring det halve af det danske niveau.
  Over 300 milliarder kroner årligt bruges der nu herhjemme på at forsørge de over to millioner danskere over 15 år, som står uden for arbejdsmarkedet.
  I Danmark lever mere end 850.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder nu på overførselsindkomst.
  Kontanthjælpen er ment som et midlertidigt sikkerhedsnet og ikke som en permanent forsørgelsesordning.
  Denne kamp mellem dem som forsørger og dem som bliver forsørget vil fortsætte fremover. Den bliver spændende at følge, for udfaldet vil få stor betydning for, hvorledes Danmark ser ud om 10-20 år.
  Jeg tror og håber, at rigtigt mange ligesom jeg, har fået nok af denne krævementalitet, den manglende respekt og ydmyghed blandt de forsørgede, som i stigende grad anser det for deres ret at blive forsørget snarere end et privilegium.

 14. Af Henrik Knage

  -

  Et entydigt svar på problemet er nok ikke muligt dertil er det nok for omfattende – ved nærmere eftertanke.

 15. Af Henrik Knage

  -

  Nå, men det er nok heller ikke helt enkelt det har, når visse dele af befolkningens moral er lidt flosset i kanten.

  Bankernes moral er flosset i kanten.

  Politikernes moral er flosset i kanten.

  Hele systemet er ved at være flosset i kanten – nej – det har det faktisk været længe.

  Nu kan man så foretage en form for ønsketænkning: Hvis jeg hjælper Staten – så får jeg nok et klap på skulderen, for lydighed.

  I stedet kan jeg se frem til et los i røven, som kvittering for lydighed.

  Det her er et samfund, der er ved at gå i opløsning indefra – et samfund i ubalance – et samfund hvor enhver er sig selv nærmest – og hvor snyd på vægten åbenbart er en givtig forretning over hele linjen.
  Bankernes og politikernes moral – eller mangel på samme, har bredt sig som en pestbyld helt ned i samfundets nederste lag.

  Systemet er opbygget gennem generationer, af vælgeres mangeartede behov – en lovjungle der er totalt uigennemskuelig – i alt fald for menigmand.

  Der burde fyres op under den største og mest effektive Bulldozer der er skabt af menneskehænder – og så få kørt den gennem lovjunglen én gang for alle. Så er vejen banet for at få den kørt gennem skatte og afgiftshelvedet.

  Lav en midlertid forfatning – red det bedste – og start forfra.

  Bedrageri er stadig noget politiet tager sig af (også socialt bedrageri).

 16. Af Henrik Knage

  -

  Man stopper ikke social snyd og humbug ved at udstille de formastelige i offentlig gabestok – det bliver næste generation af sociale bedragere kun mere raffinerede af.

  Symptombehandling dur ikke – der skal derimod tages fat om nældens rod.

  Idag ved man jo ikke engang om man kommer ind under kategorien samfundssnylter – da der ingen reelle regler er, det hele beror på skøn – af det nye “politi”.

  I princippet må man jo ikke engang have en kæreste – uden at Staten begynder at blande sig.

 17. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Svend Erik Pedersen, 19. februar 2013 kl.

  Helt ret i at det er mere retfærdigt og fornuftigt at indrette ydelserne så de er lige på alt og så lade folk indrette sig derefter. Udover hvad du sagde, stopper dette også syndromet med extra betalinger til venners børn på rådhusene og bare politiske støtere fra samme fløj, dette korruption system er særligt sårbar i borgerlige kommuner.. Kender en i Egedal der ejer for 3 millioner minimum men har fået Egedal kommune til at betale tandlægeregninger på 5o.ooo kr. fordi vedkommende er pensionist, fuldt lovligt. Systemet skulle hjælpe dem med nød der. Ved lige udbetaling og nul udbetaling til den overnævnte fjerne men en meget korruption…

  Svaret er jo nemt, alle offentlige ydelser skal fratages de rigeste top ca 2o%, alt fra varmetillæg, bolig sikring,tandlæge udgifter. Deres folkepension skal også nedsættes til det halve af det nuværende. Så kan men lave det retfærdige stykke arbejde og afslutte kommunernes korruption for deres med-farver og hæve den for -80 der jo kun ejer 15% af alle værdier i landet når mursten er fraregnet.JO på høje tide at alt social hjælp stopper til top 1% der ejer 35% af alle værdier, og ihvertfald ca. 50% nedsat for resten ca…På høje tid med et velfærds opgør mod de rigtige nassere i samfundet, dette overnævnte vælger segment…Og med råd til at skabe et bedre og mere lige samfund for -80% derefter.

 18. Af Henrik Knage

  -

  Grænsekontrol er Told & SKAT´s klassiske områder – der er ikke noget at rafle om – det er bl.a. det de får deres løn for, og det har det altid været.

 19. Af T. Sørensen

  -

  Jeg så gerne at SKAT udviste samme nidkærhed overfor grænsekontrollen med smugleri af narko, mennesker og østeuropæiske bander. Indfør grænsekontrol!!!!!

 20. Af Henrik Knage

  -

  Det er i høj grad en lærebog i, at SKAT i højere og højere grad er ved at overtage almindelige politiopgaver. Motorkontor, pas – og nu socialt bedrageri. Hvad bliver det næste?

  At SKAT stiller sig ud på gaderne, når de nu er på vej til arbejde alligevel – for at notere bilister og cyklister uden korrekt lygteføring, eller uddele regninger til folk der står og pisser op af muren?
  Borgernes retssikkerhed er langsomt men sikkert ved at blive udvandet, som det danske sprog, af et kæmpe stort bløddyr af gennemsigtigt og usynligt gelé. Et bløddyr der sætter nye standarder, for egentligt politiarbejde.

  Tag f.eks. ham der rensede sine egne tagrender, på egen grund – med egen frontlæsser – det er et glimrende eksempel, på at en mand kan sendes 10 dage i spjældet, ved at gøre det der mest sikkert.

  Nej – han SKAL op på en stige – han SKAL falde ned og brække både arme og ben, for at arbejdstilsynet er tilfreds.

  Det næste kunne være, at selv samme mand, bliver snuppet i at stå og pisse op af hans egen hæk – fordi en eller anden offentlig klovn tilfældigt går forbi.

  Det går den vej, at den almindelige borger kan retsforfølges, hvis vedkommende bevidst har tilbageholdt oplysninger om sin nabo, om skattemæssige og sociale forhold – og det samtidig kan bevises.

  Det er gået for meget NAZI Tyskland i det her.

  Bløddyret er nedkommet med en ny angivergeneration – til glæde for underholdningsværdien i Den Danske Popverden.

  Folket bliver desværre Sorteper.

  Staten administrerer borgerne – ikke borgerne der administrerer borgerne – det får vi ikke løn for.

  Folk ligger og dør på sengeafsnittene lige nu p.g.a. besparelser i regionerne. Her har bløddyret også gjort sit indtog – så det nu er borgernes eget ansvar, hvis de dør på gangene, fordi de ikke får den behandling de har krav på.

  Det har Merethe Vestager jo tydeliggjort én gang for alle, ved at fortælle borgerne, at de skal vænnes fra, at Staten ”ordner tingene”.

  En klar rettesnor for, hvad bløddyrs effekten har af konsekvenser – folket drukner i politisk ligegyldighed.

  Det er ca. hvad jeg har fået ud af at overvære blot én af de 10 udsendelser om socialt bedrageri, og jeg har stadig ikke helt fundet ud af hvem skurken er – en rigtig krimi må jeg sige…….

 21. Af Svend Erik Pedersen

  -

  Vi skal have ryddet op i regeljunglen. Hvorfor skal en enlig have mere i hjælp en samboende eller gift? Giv alle den samme takst, uanset om de bor alene, to sammen, eller i 35 sammen i kollektiv. Staten skal ikke blande sig i, hvordan folk lever deres liv.

  Fjern alt hvad der hedder ældrecheck, børnecheck, og tilskud til dit og dat. I stedet for kunne man hæve den generelle pension og socialhjælp.

  Sænk også afgifterne, så vi kan få forbedret muligheden for at få lavet nogle arbejdspladser her i landet.

  Med disse tiltag kunne man så spare mange af de kontrollanter, som i stedet for kan sættes til et mere nyttigt arbejde. Gad vidst, hvor meget kommunerne og staten bruger af midler på overvågning af andre borgere?

 22. Af Jan Johansen

  -

  Hvor tæt var vi på “en vaskeægte social snyder”, da Helle Thorning-Schmidt blev grebet i at have snydt det danske samfund for 150.000 kroner? Snyderiet bestod i, at hun angiveligt igennem 6 år havde beregnet sig et større fradrag, end hun var berettiget til, og det uden at SKAT i København gjorde indsigelse. Altså lå ansvaret hos SKAT, forlød det, og Helle Thorning-Schmidt kunne beholde udbyttet. Er det det, man forstår ved “ret og pligt” blandt Socialdemokraterne? Jeg spø´r bare.

 23. Af Kim Olsen

  -

  sørensen,

  Jeg gider overhovedet ikke beskæftige mig med dine mystiske regnestykker.

  Intet af hvad du skriver har jo hold i virkeligheden. Det er ren fiktion og paranoia fra din side.

  Hvis du ønsker eksempler på dine vrangforestillinger, skal jeg gerne levere dem.

  sørensen, du er en klovn og jeg har ondt af dig.

 24. Af Kim Olsen

  -

  Carsten Hansen

  Synes du, at ham der havde en illegal Afghansk indvandrer boende i en papkasse på loftet var en svag forfulgt stakkel?

 25. Af søren sørensen

  -

  En debattør skriver sågar om hækkeklipning, trehjulede cykler og præsidentlønninger i Latinamerika…. Gudfader bevares en børnehave!
  Skrevet af Kim Olsen, 18. februar 2013 kl. 19:30

  …selvfølge skal skat ha lov at undersøge om du ansætter polske tag skiftere på dit telt!!! Andet manglet bare! Der er forskel på at klippe hæk og gøre et stykke arbejde for en pensionist der ikke har råd,kræfter til at gøre det selv og ham der sparer l5o.ooo kr. ved omlægningen af taget og ødelægger det Danske samfund, model. Kriminalitet er ikke lige der, størelsen og betydningen er afgørende..Derfor skal økonomi kriminelle op og ha straffe der relatere til deres forbrydelser og samfunds omkostninger. 150.000 måske 6 måneder i fængsel? straffe attest mv…

  Altså olsen, din cykel har 2 støttehjul plus de to normale, altså fire hjul,ikke 3?….Hvordan vil du klare den matematiske udregning angående afrikaners udbetaling af 35 kr. af de 300?..

 26. Af søren sørensen

  -

  En debattør skriver sågar om hækkeklipning, trehjulede cykler og præsidentlønninger i Latinamerika…. Gudfader bevares en børnehave!
  Skrevet af Kim Olsen, 18. februar 2013 kl. 19:30

  …selvfølge skal skat ha lov at undersøge om du ansætter polske tag skiftere på dit telt! Andet manglet bare! Der er forskel på at klippe hæk og gøre et stykke arbejde for en pensionist der ikke har råd,kræfter til at gøre det selv og ham der sparer l5o.ooo kr. ved omlægningen af taget og ødelægger det Danske samfund, model. Kriminalitet er ikke lige der, størelsen og betydningen er afgørende..Derfor skal økonomi kriminelle op og ha straffe der relatere til deres forbrydelser og samfunds omkostninger. 150.000 måske 6 måneder i fængsel? straffe attest mv…

  Altså olsen, din cykel har 2 støttehjul plus de to normale, altså fire hjul,ikke 3?….Hvordan vil du klare den matematiske udregning angående afrikaners udbetaling af 35 kr. af de 300?..

 27. Af Ole Munk

  -

  Jeg bor i en større københavnsk Ghetto, oprindeligt valgt pga. nærheden til City.

  Jeg har boet her i godt 11 år og har i sagens natur mange bekendte blandt beboerne

  Jeg er bekendt med, at der svindles med førtidspension, kontanthjælp, mænd, der pro forma flytter fra familien og ind hos “naboen”. Jeg er ligeledes bekendt med mellemøstlige, gifte kvinder, der har boet her i mere end 10 år uden at kunne et ord dansk, hvilket for dem er en økonomisk fordel, idet de kan passe mand, børn og hjem og samtidig modtage kontanthjælp og altså stå til rådighed på arbejdsmarkedet, hvad de absolut ikke gør.

  Hovedparten af de unge drenge modellérer deres eget liv efter de voksnes og tager ikke nogen form for uddannelse.

  Med andre ord plattenslageri af værste skuffe.

  Kom ud i virkeligheden CHEFREDAKTØR eller luk spalten.

 28. Af carsten hansen

  -

  DR lever blot på at hænge svage borgere ud i det program. Andet er det ikke. Det er utroligt at kommunen vil medvirke til dette. De burde have sagt fra på borgernes og de ansattes vegne.

  Det er meget ubehageligt tv. Voldsomt grænseoverskridende at se. Det næste bliver vel at vi vil komme til at se en offentlig hængning i direkte tv med DR og anden presse på forreste række for at “dokumentere”

 29. Af Kim Olsen

  -

  Finn Jensen

  Jeg henviser i mit indlæg til, at Skat nu har fri adgang til din bolig for at tjekke sort arbejde.

  Boligen er ellers ukrænkelig medmindre andet er hjemlet i loven.

 30. Af Finn Jensen

  -

  Thomas H. Rasmussen, 18. februar 2013 kl. 07:31 og Kim Olsen, 18. februar 2013 kl. 09:10

  Hvad mener I egentlig, når I skriver, at “medarbejdere fra Skat m.fl. kan invadere vores privatsfære” og “Skats adgang til hjemmet er et udtryk for den nuværende regerings våde drømme om total kontrol med borgerne.” Hvad er det for en adgang til hjemmet, som I omtaler?

 31. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  Der er vist ingen som omtaler skattesnyd, der forsvarer svindel med overførsels indkomster.

  Har med interesse læst de mange indlæg, og kan kun være enig, med den som foreslår en forenkling af regler, så vilkårligheder undgås.

  Hvordan denne forenkling kan ske, er desværre op til de politikere som har forfattet en dagpengelovgivning på over 20.000 sider.

  Men forenkling, så de mange medarbejdere der idag bruges på kontrol, kunne bruges til at gøre samfundet mere produktivt.

  Men fremtiden vil sikkert gøre lovgivninger endnu mere komplekse, så endnu flere kontoruddannede skal ansættes i regioner og kommuner, til at fortolke love alt efter deres personlige holdninger.

  Måske vi burde få gennemgået alle disse love, og få afskaffet mange af undtagelser og fortolkninger. Måske en lov skulle skrives så, den kan fattes af “alle”.
  Ikke af vilkårlige fortolkninger udført af kontor assistenter på skatteforvaltninger og socialcentre.

 32. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvad med at huske på, at understøttelsen til de arbejdsløse er en mindre post på statsbudgettet. Især i sammenligning med de utallige milliarder der er brugt på indvandring, “integration”, Afrika-projekter og andre u-danske formål. Mindst 2000 milliarder siden 1970, men snarere 3-5000 milliarder. Cirka halvdelen af skatteindtægterne fjolles jo væk, og sådan har det været længe.

  Og tænk på fantasterne Jelved og Vestager, og klovnen Uffe Elbæk, nogle typiske radikale, komplet uduelige alle tre.

  Og den store arbejdsløshed skyldes jo VKOs fumlerier og dumheder, plus at den nye regering består af politikere der er ligeglade med de “almindelige” ca. fem millioner danskeres videre skæbne.

  Det må de jo være, når man ser på deres ryggesløse udskejelser på indvandrings-, velfærds- sundheds-, kriminalitets-områderne osv., osv.

 33. Af Kim Olsen

  -

  Jamen, det er der overhovedet ikke noget forkert i.

  Langt hovedparten af dem, som er imod kontrol med sociale ydelser herinde, prøver jo at forskyde fokus til at handle om skattesnyd. Ingen har mig bekendt skrevet, at snyd med skat er acceptabelt.

  Det vidner om manglende argumenter.

  En debattør skriver sågar om hækkeklipning, trehjulede cykler og præsidentlønninger i Latinamerika…. Gudfader bevares en børnehave!

 34. Af Rasmus Franck

  -

  Hvor i ligger fejlen ved at myndighederne fører kontrol med, hvorvidt de, der ønsker at modtage overførselsindkomster, rent faktisk opfylder vilkår og kriterier?

  Som skatteborger finder jeg det tværtimod ret betryggende.

Kommentarer er lukket.